Home

Achtergrond 169 x bekeken 2 reacties

Steeds sterkere aanwijzigen fraude door Arla

Aanwijzingen dat Arla zich schuldig maakt aan grootschalige concurrentievervalsing worden steeds sterker.

Onderzoek van de Zweedse kartelwaakhond heeft bevestigd dat het Deens-Zweedse zuivelconcern systematisch concurrenten buitenspel heeft gezet bij onderhandelingen met supermarktketen Coop.

De Zweedse mededingingsautoriteit intensiveert daarom het onderzoek naar meer mogelijke concurrentievervalsende activiteiten van het zuivelbedrijf. De instelling breidt daarvoor het onderzoek uit naar de leverantiecontracten met de grote supermarktketens Ica, Netto, Lidl en Bergendahlsgruppen.

De mededingingsautoriteit kreeg in april al toestemming van de Zweedse rechter om de leverantiecontracten van Arla met grootgrutter Coop tegen het licht te houden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  BT

  Laten ze ook even onderzoeken waarom Arla per dag tot ca mei toe elke dag 1 miljoen(40 tankautos) melk naar duitsland bracht.
  Ze kregen voor deze melk maar 8-12 cent maar deden dit aleen maar om de duitse markt in het noorden kapot te maken.

 • no-profile-image

  Een Consument Nederland met een boerenhart

  Het gaat meestal over de ruggen van de boeren (melkveehouders). Het is aan de orde van de dag, voedsel moet goedkoop zijn! Maar iedereen moet er aan verdienen, behalve de boer! Laat dit maar eens goed onderzoeken zodat de slavenarbeid afgeschaft wordt!

Of registreer je om te kunnen reageren.