Home

Achtergrond 244 x bekeken

Steeds meer vrouwen krijgen ongeluk op het werk

De afgelopen jaren zijn steeds meer vrouwen het slachtoffer van een ongeval op het werk.

Voor mannen bleef de kans op een arbeidsongeval ongeveer even groot. Dat blijkt uit een vadaag gepresenteerd onderzoek van TNO.
Volgens TNO steeg het aantal arbeidsongevallen met verzuim tussen 2005 en 2007 onder werkende vrouwen met gemiddeld 13 procent. Bij de mannen was er geen sprake van een trend. TNO weet niet waar de sterke stijging van het aantal ongevallen onder vrouwen vandaan komt.

Ondanks de stijging lopen vrouwen nog altijd veel minder kans op een ongeluk tijdens het werk dan mannen. In 2007 werden per 100.000 mannen 3900 arbeidsongevallen met letsel en verzuim gerapporteerd, tegen 2400 per 100.000 vrouwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.