Home

Achtergrond 5 reacties

Steeds meer vakantiegangers de boer op

Kamperen bij de boer is in. De Stichting Vrije Recreatie (SVR) constateert in de maand mei een toename van meer dan 30 procent van het aantal overnachtingen bij Nederlandse boeren.

Exacte cijfers kan de organisatie nog niet geven. Maar jaarlijks ontvangen de ruim tweeduizend adressen die zich bij de SVR hebben ingeschreven, meer dan vijf miljoen gasten die blijven overnachten.

Volgens een zegsman van de organisatie breiden de meeste boeren op dit moment hun capaciteit uit om de vraag aan te kunnen. Het zwaartepunt ligt volgens de woordvoerder op de maanden juli en augustus.

Ook de Stichting Natuurkampterreinen constateert in vergelijking met vorig jaar een stijging van 20 procent van het aantal overnachtingen op de Nederlandse natuurcampings. Deze maken zich hard voor het kamperen in de vrije natuur. Bij de organisatie zijn 140 campinghouders aangesloten.

De organisaties vermoeden dat naast het mooie weer en de gunstige spreiding van de feestdagen vooral de economische crisis bijdraagt aan de populariteit van de kampeerlocaties in Nederland. Een groot deel van de vakantiegangers besluit pas op het laatste moment naar een camping in de openlucht of boerderij af te reizen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jantje

  Er zullen er ook bij zijn, die de boerin op willen.

 • no-profile-image

  Gerard

  Zal inderdaad kunnen komen door het opschalen van boerderijcampings. In 2008/2009 zijn in veel gemeentes de maximum aantal plaatsen van 15 naar 25 gegaan.
  Als boerderijcampinghouder kun je met niet al te veel investeringen makkelijk je capaciteit vergroten, en als de vraag er toch al is...
  Ik vind het wel lekker om naast deze lage melkprijs een klein zakcentje meer te verdienen.

 • no-profile-image

  hendrikus

  Wij hebben ook nog wel een wei over,kunnen zekers wel 30 caravans staan

 • no-profile-image

  vekabo

  vekabo campings draaien ook goed hoor en niet alleen svr

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Hey Jantje, waar het hart vol van is, loopt de mond van over.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.