Home

Achtergrond 224 x bekeken 2 reacties

'Staking treft vooral de varkenshouder'

Varkenshouders worden de dupe als er een staking komt in de vleessector. Dat is de eensgezinde mening van LTO en NVV over de mogelijk op handen zijnde acties in de vleesindustrie.

Zowel Annechien ten Have van LTO als Wyno Zwanenburg van de NVV vinden het onverantwoord dat de vakbonden vanaf eind volgende week actie willen gaan voeren in de slachterijen. Zwanenburg wijst er op dat de nederlandse slachterijen zich absoluut niet kunnen veroorloven dat het kostenniveau gaat stijgen. "Kijk wat er in Denemarken gebeurt. Danish Crown ziet de varkens steeds meer de grens over gaan richting Duitsland om daar te worden geslacht. De enige reden is dat het kostenniveau in denmarken te hoog is geworden. Dat kan in Nederland ook gebeuren. De vakbonden moeten reëel zijn en voorzichtig omgaan met de vleessector. Nederland kan zich niet permitteren geen slachtcapaciteit over te houden."

Ook Ten Have van LTO wijst de voorgenomen stakingen af. "Het getuigt niet van realiteitszin dat de vakbonden in deze moeilijke tijd willen gaan staken. Het enige wat zeker is, is dat de slachterijen en de varkenshouders schade zullen lijden."

Beide voorlieden durven zich niet uit te laten over eventuele effecten op de varkensprijzen, maar dat die er zullen zijn staat volgens hen vast. Zwanenburg: "Slachterijen krijgen zo weer een argument om de prijs te drukken."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  frans geertsma

  De mensen in de vleessector worden al jaren uitgeknepen eerst de slachterijen saneren .
  Dan veel buitenlandse werknemers voor belachelijke tarieven laten werken en dan beweren dat de Nederlandse mensen geen vies werk willen doen .
  Wie heeft dit werk voor dat de Polen Tsjechen Russen en dergelijke nationaliteiten kwamen gedaan .
  Daarnaast hebben ze jaren lang de boeren uitgemolken .

  Het word eens tijd dat ze de rekening betalen , ik weet ook wel dat staken ook niet alles oplost maar met praten zeker niet .

  Ik hoop dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft .

 • no-profile-image

  Bezorgde Nederlander

  Ze moeten heel blij zijn dat ze kunnen blijven werken en dat er geld op de plank komt! De varkenshouders en slagerijen vallen zelf bijna om! En zeker op het moment dat de banken bijna omvallen! Het grootste gevaar zit in de slechte financiele situatie van de banken. Deze geven maar met mondjes maat nieuwe leningen uit. Het gaat zeer moeizaam, en daardoor veel achterstand voor de ondernemers. Zij weten vaak niet waar ze aan toe zijn. Als je ziet wat er met bakken geld gesponserd wordt, en de ondernemers die om een lening vragen kunnen bedelen om wat los te krijgen. En net de groep waarvan ze het moeten hebben, de dragers van de economie. Het wordt hoogtijd dat stakingen voor een hoger loon door de vakbonden word afgeraden. Zij moeten hun verantwoordelijkheid nu nemen, dit geld ook zeer zeker voor de Banken!! Geen mooie verhalen in de kranten ze nog van alles kunnen en flink kunnen feesten. Diegene die in deze moeilijke tijd aankloppen proberen ze met eenkluitje het riet in te sturen. Er straalt alleen maar vertrouwen uit als je vakbekwaam zaken behartigd, een eerlijk antwoordt geeft, en afspraken nakomt. Dit is de enige goede reclame voor je onderneming! Sponsering is leuk, maar in zeer slechte tijden gaan zaken voor!

Of registreer je om te kunnen reageren.