Home

Achtergrond

Staking bij vleeswarenfabriek Zwanenberg

De werknemers van vleeswarenfabriek Zwanenberg in Boekel leggen morgen het werk 24 uur neer.

Zij eisen een betere ontslagregeling, zo heeft CNV Bedrijvenbond vandaag gemeld. De bonden eisen een vergoeding die twee keer zo hoog is dan het bedrijf biedt. Zwanenberg kondigde in februari aan dat het de vestiging in het Noord-Brabantse Boekel wil sluiten. Het merendeel van het werk wordt verplaatst naar Groot-Brittannië. De fabriek produceert vooral voor de Britse markt.

Circa honderd mensen krijgen bij de reorganisatie hun ontslag, aldus vakbondsbestuurder Frans van de Veen. Volgens hem wordt begin volgend jaar de productie grotendeels verplaatst.

De staking in Boekel heeft niets te maken met de cao-onderhandelingen in de vleessector. Ook in het kader daarvan zou aanvankelijk donderdag bij vleeswarenfabrieken het werk worden neergelegd. Maar die actie is van de baan omdat de werkgevers met een nieuw eindbod zijn gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.