Home

Achtergrond 3 reacties

Staking bij slachterijen

Werknemers van slachterijen en vleesbedrijven leggen vrijdag en zaterdag het werk neer.

Zij eisen onder meer een betere beloning en een hogere reiskostenvergoeding. Vakbond FNV Bondgenoten verwacht dat bij tien slachterijen het werk volledig stil komt te liggen.

De cao-onderhandelingen in de sector zijn vastgelopen. De werkgevers zijn niet ingegaan op een ultimatum dat de vakbonden hebben gesteld. "We hebben dus geen andere keuze dan het werk neer te leggen'', zegt vakbondsbestuurder John Klijn.

De bonden vragen een loonsverhoging van 2,5 procent en willen dat het minimumloon voor alle werknemers 10 euro per uur wordt. De werkgevers hebben hun aanvankelijke loonbod van 1 procent verhoogd tot 1,5 procent, zo lieten zij donderdag weten. De looptijd van de cao zou dan veertien maanden worden. Met het bod hoopten zij de acties te voorkomen. Maar Klijn is er niet van onder de indruk. "In een eerder stadium hebben zij dat ook al geboden en dat hebben wij afgewezen.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  waarschuwing

  Als dit betekent dat hierdoor de prijzen van varkens gaan zakken dan hoeven ze binnenkort helemaal niet meer te slachten want dan gaan de varkens naar Duitsland. Als jullie ook maar iets gevoel met de sector hebben dan weten jullie dat je dit niet kunt maken.

 • no-profile-image

  Wim

  Lijkt me ook een mooie CAO voor melkveehouders... gaan we er in ieder geval op vooruit.

  O ja, iedereen die tegen staken is, willen die ook even naar de slachterijen toegaan om de mensen daar erop te wijzen dat het belachelijk is wat ze doen (opkomen voor je eigen belang)?

 • no-profile-image

  Mark

  Vion zal het voortouw wel nemen.
  Gooi er hier een hoop mensen uit en ga lekker slachten in goedkopere landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.