Home

Achtergrond 2 reacties

Staatsschuld stijgt straks met 100 miljoen per dag

Eind volgend jaar loopt de staatsschuld per dag met 100 miljoen euro op.

Dat stelde minister Wouter Bos (Financiën) dinsdag in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.

Volgens hem wordt het voor iedereen steeds duidelijker dat overheden niet kunnen blijven doorgaan met het pompen van geld in de economie. "Daarmee zouden ze een enorme last meetorsen naar de toekomst.'' Het is volgens Bos nu van belang dat eerder genomen maatregelen uitgevoerd worden.

Bos spreekt komende weekeinde in Washington met zijn Amerikaanse ambtgenoot Timothy Geithner over de gevolgen van de economische crisis. Ze bereiden dan ook het bezoek voor dat premier Jan Peter Balkenende binnenkort aan de Amerikaanse president Barack Obama brengt. Bos zal in Washington opnieuw bepleiten dat Nederland op het niveau van de G20 wil blijven meepraten over de aanpak van de crisis. In de G20 zitten de twintig belangrijkste economiën van de wereld.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    volle melktank

    we krijgen al bijna niets voor onze melk en straks is ons geld ook niets meer waard door de inflatie. tip: je kunt straks beter veel schuld hebben dan geld op de bank dat niets waard is.

  • no-profile-image

    ger

    Zeker wel doorgaan met bonussen en hoge salarissen in de overheidssector en semi -overheidssector,zet de tering maar eens naar de nering en niet de heilige huisjes van Bos sparen !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.