Home

Achtergrond 1 reactie

Spoedonderzoek residu in hardfruit

De fruitsector wil op korte termijn extra onderzoeksgeld vrijmaken voor residu-onderzoek.

Het moet telers helpen te voldoen aan de extra supermarkteisen en de eisen van de Russische markt.

De onderzoeksresultaten moeten deze zomer nog toepasbaar zijn om zo aan de Russische markt te kunnen blijven leveren. De Russen hebben een importverbod aangekondigd voor Nederlandse appels en peren, maar onderhandelen met de Europese Commissie en Nederland over controleprocedures.

Het Productschap Tuinbouw gaat akkoord met het vrijmaken van 89.000 euro voor het residu-onderzoek, omdat er nu nog onvoldoende inzicht is in het effect van spuittermijnen op residu op product. Het onderzoek richt zich met name op fungicides. Het onderzoek moet worden uitgevoerd door de Bredelaar. Het bureau heeft vooral ervaring in toelatingsonderzoek voor fabrikanten van middelen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Daphne van Damme

    Wanneer zou de importstop van start gaan? Ik heb gisteren nog contact gehad met Frugi Venta en die wisten toen nog van niets.

Of registreer je om te kunnen reageren.