Home

Achtergrond

Spanje populairste vliegbestemming

Van de Nederlanders die met het vliegtuig op vakantie gaan, gaat 35 procent naar Spanje.

Italië komt met 19 procent op de tweede plaats en Frankrijk is derde met 8 procent. Dit blijkt uit de Reisbarometer die reisverzekeraar Mondial Assistance woensdag voor het tweede achtereenvolgende jaar presenteerde.

De Nederlanders staan niet alleen in hun voorkeur, Spanje is onder alle Europeanen die met het vliegtuig naar hun vakantie reizen de populairste bestemming. Een kwart van de vliegende Europeanen gaat naar Spanje, 17 procent naar Italië, 15 procent naar Groot-Brittannië en 9 procent naar Frankrijk. De ranglijst is vrijwel hetzelfde als vorig jaar. "Ondanks de economische crisis is het vakantiegedrag van Europese luchtvaartreizigers weinig veranderd'', stelt directeur verkoop Erick Morazin.

De barometer is gebaseerd op ruim 360.000 reisverzekeringen die zijn afgesloten via internetsites van Europese vliegtuigmaatschappijen die klant zijn bij Mondial Assistance. Het gaat om vluchten die worden gemaakt tussen 1 juli en 31 augustus. Vorig jaar waren dat er met 416.000 wel een stuk meer. Toen werd gemeten in de periode van half juni tot half augustus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.