Home

Achtergrond

Someren betaalt wasbeurt voor auto onder druipboom

De gemeente Someren wil autowasbeurten gaan vergoeden voor de inwoners die hun auto steevast moeten parkeren onder druipende lindebomen en esdoorns in het Brabantse dorp.

Wethouder Willy Hanssen heeft dat dinsdag gezegd in een toelichting op het 'onorthodoxe' idee uit zijn bomenbeleidsplan. Someren is elk voorjaar weer druk met de vele klachten van bewoners die het plakkerige vocht (honingdauw) in het voorjaar aantreffen op hun auto.

Voor ongeveer vijftig huishoudens in de boomrijke gemeente is geen alternatieve parkeerplaats op redelijke afstand van huis beschikbaar, aldus Hanssen. Per seizoen wil de gemeente acht wasbeurten vergoeden: een kostenpost van 2500 euro per jaar, becijferden ambtenaren. Een schijntje vergeleken bij de kosten van ingrijpende maatregelen zoals de vervanging van alle oude lindebomen. De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.