Home

Achtergrond 174 x bekeken

Sneller papieren voor buitenlandse kenniswerkers

Het wordt makkelijker om snel reis- en verblijfspapieren te regelen voor hoogopgeleide arbeidsmigranten voor bedrijven en instellingen, zoals Shell en universiteiten.

De werkgever, die veel kenniswerkers uit het buitenland nodig heeft, moet wel bij de overheid bekend zijn als betrouwbaar. Hij krijgt meer verantwoordelijkheden en grotere zorgplicht ten opzichte van de vreemdeling, bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting.

Dat heeft het kabinet besloten op voorstel van minister Ernst Hirsch Ballin en staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie). De plannen borduren voort op het zogeheten moderne migratiebeleid dat het kabinet vorig jaar heeft ingezet om meer hoogopgeleide migranten binnen te halen. Dat is volgens Hirsch Ballin in het belang van onze economie en het ontwikkelen van Nederland als kennisland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.