Home

Achtergrond 168 x bekeken

'Sms-waarschuwing voor zon werkt goed'

KWF Kankerbestrijding is tevreden over het nut van de sms-berichtjes die sinds vorig jaar worden verstuurd met waarschuwingen voor de zon.

Volgens een woordvoerster hebben ongeveer vijfduizend mensen, vooral mannen, zich geabonneerd op de gratis service.

Als het KNMI een zonkracht verwacht van 7 of hoger, krijgen de abonnees een waarschuwing om de zon te mijden. Vorige week werd het eerste bericht van dit jaar verstuurd. KWF Kankerbestrijding verwacht deze week drie keer een berichtje te verzenden.
De maximale zonkracht in Nederland is 8.

Vooral mensen met een gevoelige huid krijgen het advies om niet alleen op het strand, maar ook als ze op straat lopen of in de tuin werken hun huid af te dekken of zonnebrandcrème te gebruiken. KWF Kankerbestrijding heeft geen idee waarom meer mannen dan vrouwen gewaarschuwd willen worden. "Misschien omdat ze vaker dan vrouwen regelmatige sms-gebruikers zijn'', oppert de woordvoerster. Mensen kunnen zich abonneren op de sms-waarschuwingen via www.zonverstandig.nl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.