Home

Achtergrond 1 reactie

Smithfield: eerste verlies in dertig jaar

Smithfield Foods heeft over het boekjaar 2008-2009 een verlies geleden van 137,1 miljoen euro (190,3 miljoen dollar).

Dat komt neer op 97 eurocent per aandeel ($ 1,35). Vorig jaar kwam het bedrijf nog uit op een winst van 92,9 miljoen euro (128,9 miljoen dollar). De omzet steeg met tien procent tot 792,5 miljoen euro (1,1 miljard dollar).

Hoewel de resultaten fors tegenvallen zijn ze toch iets beter dan analisten van tevoren hadden verwacht. In het vierde kwartaal leed het bedrijf verlies, maar minder veel dan was verwacht. dat verlies kwam uit op 56,7 miljoen euro (78,8 miljoen dollar), ofwel 40 cent (55 dollarcent) per aandeel. Van te voren was verwacht dat Smithfield een verlies van zeker 43 cent (60 dollarcent) per aandeel bekend zou maken.

Het is voor de eerste keer in dertig jaar dat Smithfield een verlies moet incasseren. Het verlies is vooral geleden in de primaire productie en met name door de hoge voerkosten

Om de verliezen in varkenshouderij te beperken is Smithfield van plan de zeugenpopulatie met drie procent terug te brengen. Topman Larry Pope betwijfelt echter of dit voldoende is.

Eén reactie

  • no-profile-image

    rendementeiser

    Smithfield weet nu ook hoe een primaire leverancier moet balanceren, echter de meesten primaire leveranciers kunnen het al meer dan 10 jaar.
    Hoeveel extra verlies geeft 3% vermindering van hun zeugenstapel op hun totale investering in de afgelopen 3 jaar?

Of registreer je om te kunnen reageren.