Home

Achtergrond 1 reactie

Slachtstier krap stabiel

De slachtstierenmarkt blijft onverminderd onder druk staan. Maar die moeizame situatie vertaalt zich al een aantal weken niet meer in een prijsdaling. Sinds week 18 blijven de prijzen van slachtstieren redelijk op peil.

De vraag is weliswaar minimaal, maar daar staat ook een zeer matig aanbod tegenover. Dat zorgt voor het nodige tegenwicht.

Het gevolg is een rustige, stabielere markt. De slachtstieren komen in iets rustiger vaarwater. Van een hosannastemming is misschien geen sprake, de prijzen dalen ook niet verder.

Dat laatste gebeurt alleen als slachtkoeien fors goedkoper worden. Dan gaan de goedkopere onderdelen van de slachtstieren ‘meelopen’.

Maar dat lijkt niet aan de orde. Veel vlees van slachtkoeien wordt ingevroren. Dat verkleint het aanbod. En hierdoor gaan die prijzen niet flink zakken.

prognose:

ongewijzigd

Eén reactie

  • no-profile-image

    onbekend

    de stieren zullen nog een mnd stabiel blijven en dan gaan ze als een raket duurder worden het is nu rustig maar in duitsland zijn ze al ligt aan het stijgen.
    wij kleine sector ,let op er zijn geen stieren meer doe ze niet zomaar weg er is vraag genoeg ze zullen in september 0.3 € /kg u e kwaliteit minimaal duurder zijn als nu.

    gr groot vleesveehouder uit het zuiden

Of registreer je om te kunnen reageren.