Home

Achtergrond 165 x bekeken

Slachtkoeienprijs gaat zakken

Slachtkoeien worden voorzichtig weer goedkoper. De recente prijsstijging was van korte duur. De matige aanvoer is ingehaald door een nog kleinere vraag.

Die slechte vraag drukt nu door. De markt is ronduit moeizaam. De duurdere vleesonderdelen zijn niet gewild, maar ook de vraag naar het goedkopere vlees is maar matig. Zelfs een product als gehakt laat de consument vaker links liggen.

Daarbij komt dat de prijs ook nog kunstmatig ‘hoog’ wordt gehouden. Er wordt veel rundvlees ingevroren. Het aanbod is dus eigenlijk groter. Dat aanbod komt, links- of rechtsom, in een later stadium toch een keer terug op de markt.

Met de zomervakantie voor de boeg is het perspectief op de korte én de lange termijn dus niet zonnig. De prijzen gaan langzamerhand naar beneden.

prognose:

goedkoper

Of registreer je om te kunnen reageren.