Home

Achtergrond

Slachtkoe zomaar iets duurder

Slachtkoeien noteren over de hele linie een fractie hoger, maar veel naam mag dit niet hebben. De prijsstijging is opvallend, omdat de vraag vrij matig is.

Dat de prijzen niet dalen, heeft alles te maken met het kleinere aanbod. De veemarkt van Leeuwarden is daarvan misschien wel het beste voorbeeld. Afgelopen week zijn daar aanmerkelijk minder slachtkoeien verhandeld dan een week eerder.

Dat de slachtkoeienprijzen licht stijgen heeft dus niet te maken met een groeiende vraag, het is vooral een gebrek aan aanbod.

Desalniettemin is de prijsstijging van korte duur. De zomervakantie staat voor de deur en dan neemt de vraag altijd af. Dat betekent dat de slachtkoeienprijzen dan gaan dalen. Vooral de duurdere onderdelen. Dat zal ook dit jaar niet anders zijn.

prognose:

kortstondig stabiel, daarna goedkoper

Of registreer je om te kunnen reageren.