Home

Achtergrond 224 x bekeken

’Schrappen welzijnseisen nerts niet aan de orde’

De nertsenhouderij gaat er vanuit dat de welzijnseisen in 2014 gewoon nageleefd moeten worden.

Volgens directeur Wim Verhagen van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders is het op dit moment niet aan de orde dat de eisen geschrapt zouden worden.

Minister Gerda Verburg zei eerder deze week dat het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) de mogelijkheid om de eisen te laten vallen kan overwegen als de sector per 2018 verboden wordt. De welzijnsinvesteringen zouden dan immers niet op tijd afgeschreven zijn.

”Wij willen op een verantwoorde manier nertsen houden en daar zijn afspraken voor gemaakt. Aan die afspraken willen wij ons houden”, legt Verhagen uit. Volgens de nieuwe regels moeten in 2014 alle nertsen op een welzijnsvriendelijkere manier gehouden worden. Dit jaar geldt dat al voor 50 procent van de dieren. ”Wij roepen ondernemers ook op om dat vooral te doen. Wij staan voor dierenwelzijn en mogen daar ook op aangesproken worden. Aan de andere kant moet de overheid ook betrouwbaar zijn”, vindt Verhagen.

”Het is natuurlijk absurd dat ondernemers moeten blijven investeren als al vast staat dat de sector verboden wordt. Als het verbod er komt moeten we daar wel naar kijken.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.