Home

Achtergrond

Schoon in de kist

Akkerbouwer Bastiaan de Winter uit het Groningse Noordbroek oogst afbroeitulpen.

De bollen kwamen mooi schoon uit de grond, ondanks de wat mindere omstandigheden. Afbroeitulpen komen uit de kas en worden na de oogst van de snijbloemen herplant in de volle grond. De Winter oogstte gisteren ongeveer 1 are. ”Het was anderhalf bed. In totaal hebben we 2 hectare”, zegt de akkerbouwer die vooral wintergraan, pootaardappelen, graszaad, koolzaad en suikerbieten teelt. Foto Koos van der Spek

Op droge percelen, zoals hier in het Achterhoekse Wehl, staan de aardappelplanten volop in bloei. De mate waarin de aardappelplant bloeit, verschilt per ras. Ook daglengte en klimaatomstandigheden spelen echter een rol. Hoge temperaturen kunnen zorgen voor een meer dan normale bloei en doorwas, het vormen van nieuwe aardappelknollen. Ook aardappelsoorten die normaal gesproken niet bloeien, kunnen hierdoor bloemen gaan vormen. Foto Lex Aalders

Terwijl zo’n vijfduizend melkveehouders met honderden trekkers in Copa-verband demonstreren voor het gebouw waar de Europese Landbouwraad plaatsvindt, demonstreren aan de andere kant van de stad melkveehouders van de concurrerende European Milk Board (EMB). Zij willen de melkquota beperken. De Copa-leden, waaronder LTO Nederland, willen vooral markt- en inkomenssteun. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.