Home

Achtergrond 194 x bekeken

Schoolfruitcampagne start bescheiden in Nederland

De Nederlandse schoolfruitcampagne beslaat in het eerst schooljaar circa een derde van de scholen. Dat is de verwachting op basis van de aangevraagde financiering bij de Europese Unie.

Nederland heeft recht op 2,9 miljoen euro Europese financiering, naast een evenzo grote bijdrage van het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven verwacht echter dat de bestaande plannen niet verder reiken dan één miljoen euro. "e hopen naar het plafond van 2,9 miljoen euro toe te groeien, maar dat is niet zomaar gehaald. Je moet ergens beginnen in het eerste jaar" zegt een woordvoerder van handelskoepel DPA.

Het ministerie zou wel een iets ruimere financiering hebben aangevraagd, maar het LNV kon niet aangeven waarom wordt uitgegaan van een iets hoger bedrag. Het totale Europese budget in het eerste schooljaar bedraagt 90 miljoen euro, uit te geven over het aantal schoolgaande kinderen tussen de 6 en 10 jaar.

Ondanks de lagere aanvraag van Nederland is het totale budget aangevraagd door de EU-lidstaten. Zeven landen hebben meer aangevraagd dan op basis van het aantal kinderen was verwacht. Elf landen hebben precies het indicatieve bedrag aangevraagd, terwijl zes landen (waaronder Nederland) minder heeft aangevraagd dan mogelijk is, blijkt uit gegevens van het Productschap Tuinbouw (PT).

Of registreer je om te kunnen reageren.