Home

Achtergrond 189 x bekeken

STAP wil einde aan stuntprijzen krat bier

Supermarkten moeten stoppen met stuntprijzen voor kratten bier.

Dat stelt STAP, Nederlands instituut voor alcoholbeleid. De stichting vreest dat de lage prijzen kunnen leiden tot buitensporig alcoholgebruik, zeker nu veel jongeren examenfeestjes en vakantie vieren.

Directeur Wim van Dalen van STAP bevestigde woensdag een bericht hierover in het NOS Journaal. De stichting heeft Heineken en Albert Heijn per brief gevraagd iets aan de lage prijzen te doen. Van Dalen vindt dat er een wettelijke minimumprijs moet komen voor een risicovol product als alcohol.

Albert Heijn kreeg een brief omdat daar de prijs van bier volgens Van Dalen maandag even onder de 3 euro per krat zakte. Heineken kreeg een schrijven omdat het bedrijf onlangs in een grote advertenties ouders en verzorgers opriep om het drinkgedrag van hun kinderen te beteugelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.