Home

Achtergrond 3 reactieslaatste update:5 jun 2009

Rundvlees minder gewild

Slachtkoeien noteren moeizaam stabiel. De vraag is nog steeds erg matig, maar het kleine aanbod staat een verdere prijsdaling in de weg.

Maar die rem wordt niet langdurig ingetrapt. De vakantie staat immers voor de deur. En die periode zakt de vraag naar rundvlees in en dalen de prijzen behoorlijk. Dat slachtkoeien al op een relatief laag niveau staan, is daarom een veeg teken. Nu zou er juist een prijspiek moeten zijn

Het grootste probleem ligt bij de consument. Die laat rundvlees steeds vaker links liggen. Dat geldt zelfs voor de goedkopere soorten. Grootste profiteur is het minder dure varkensvlees.

De afhakende consument en de moeizame zomervakantie zetten de slachtkoeienprijs onder druk. Al vertaalt zich dat in de vakantie pas echt in de prijs.

prognose:

eerst moeizaam stabiel, later dalend

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Smagghe Thierry

  Wij constateren dat er door een bepaald Nederlands slachthuis (naam vernoemen of niet ???) wekelijks in België ongeveer 1500 O en P-koeien worden opgekocht aan prijzen die ongeveer 15 à 20 % hoger liggen dan de door U gepubliceerde prijzen en wordt de Belgische rundveemarkt en handel totaal ontwricht. (deze prijzen zijn dan nog af veemarkt).
  Hoe is dit te verklaren …..

 • no-profile-image

  Eric

  Hallo Thierry, vernoemt u gerust de naam van het betreffende slachthuis.

 • no-profile-image

  Eric

  Hallo Thierry, vernoemt u gerust de naam van dit betreffende slachthuis.

Of registreer je om te kunnen reageren.