Home

Achtergrond 170 x bekeken

Rouvoet niet helemaal verrast door CPB-cijfers

Voor vicepremier André Rouvoet zijn de nieuwe cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) "niet helemaal een verrassing''.

Toch schrikt hij elke keer weer als blijkt dat nog meer mensen hun baan zullen verliezen. Rouvoet zei dat dinsdag in het EO-radioprogramma Dit is de dag. Rouvoet wilde niet vooruitlopen op de vraag of er extra maatregelen nodig zijn om de gevolgen van de wereldwijde economische crisis tegen te gaan.

Het kabinet zal volgens de minister voor Jeugd en Gezin nog eens goed kijken naar het crisispakket dat eind maart werd gepresenteerd. Daarin is al rekening gehouden met een forse toename van de werkloosheid en een oplopend begrotingstekort, aldus Rouvoet. Het kabinet heeft volgens de ChristenUnie-bewindsman een duidelijke lijn uitgezet. Uitgangspunt daarbij is dat er tijdens de recessie niet wordt bezuinigd, omdat de situatie dan alleen maar erger zou worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.