Home

Achtergrond 314 x bekeken

Resultaten Deense varkenshouderij diep in het rood

De gemiddelde bedrijfsresultaten in de Deense varkenshouderij zijn vorig jaar verder weggezakt.

In de zeugenhouderij werd in doorsnee een verlies geleden van zo’n 184.000 euro.

Vleesvarkenshouders schreven rode cijfers ter waarde van 94.000 euro, terwijl ondernemers met een gesloten bedrijf uitkwamen op 157.000 euro verlies. Dat stelt bedrijfsadviesorganisatie Dansk Svineproduktion (DSP) vast in een analyse.

De boeren hadden niet alleen te maken met lage vleesprijzen, maar zagen tevens de voer- en financieringskosten fors stijgen. Volgens DSP lopen de resultaten tussen de afzonderlijke bedrijven echter sterk uiteen en zijn er nog steeds ook bedrijven die winst hebben gemaakt of ook de crisis kunnen doorstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.