Home

Achtergrond 152 x bekeken

'Restaurants willen rooklucht niet terug'

Het merendeel van de Nederlandse restaurants is tevreden over het vorig jaar ingevoerde rookverbod in de horeca.

Bijna de helft zou de asbakken niet terug op tafel zetten als dat van de rechter zou mogen. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerd onderzoek van de recensiewebsite Restaurant.nl.

De website deed navraag bij driehonderd restaurateurs. Twee derde van de ondervraagden is tevreden over het rookverbod en vindt dat het gehandhaafd moet worden. Als de rechter het rookverbod van tafel zou vegen, zou 44 procent zijn of haar zaak toch rookvrij houden. Iets meer restaurateurs (49 procent) zouden de asbakken evenwel weer op tafel zetten.

Volgens Restaurant.nl heeft de tevredenheid van de restaurateurs ermee te maken dat zij relatief weinig last hebben van het rookverbod. De meeste restaurants zagen hun inkomsten nauwelijks dalen nadat de sigaret in de ban was gedaan, stelt de website.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.