Home

Achtergrond 196 x bekeken

Reisorganisatie begint met terugbetalen vliegtaks

Reisorganisatie Vliegwinkel.nl is vandaag begonnen met het terugbetalen van de vliegtaks aan reizigers die de toeslag hadden betaald. Dat liet het bedrijf vandaag weten.

Volgens Vliegwinkel hebben veel luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM en Transavia, de bedragen die zij geïnd hadden inmiddels overgemaakt aan de reisorganisaties.

Een woordvoerster van KLM laat weten dat het bedrijf begin juni is begonnen met het terugbetalen van de toeslag. "Mensen die direct bij ons geboekt hebben, krijgen het automatisch van ons terug. Reizigers die via het reisbureau hebben geboekt, kunnen het daar terugkrijgen.''

Het terugbetalen van de toeslag gaat volgens Vliegwinkel gepaard met administratieve rompslomp. De vliegtaks is per 1 juli afgeschaft waardoor iedereen die een vlucht geboekt en betaald had met vetrek na die datum recht heeft op teruggave. Voor vluchten binnen Europa gold een tarief van 11,25 euro, daarbuiten 45 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.