Home

Achtergrond

Ratteneiland eindelijk rattenvrij

Ratteneiland, een afgelegen onderdeel van de Amerikaanse staat Alaska, is na 229 jaar weer vrij van ratten.

Dat maakt de weg vrij voor vogels die er werden verdrongen door de knagende drenkelingen. De Amerikaanse federale Dienst voor Vis en Wild (FWS) heeft dit gisteren bekendgemaakt.

De dienst strooide afgelopen herfst vanuit helikopters rattengif op het eiland. Dat heeft blijkbaar vrucht afgeworpen. Volgens de FWS zijn er geen tekenen meer van ratten en zijn vogels naar het eiland teruggkeerd.

Een Japans schip met uitheemse ratten aan boord zonk in 1780 vlakbij het eiland. Ratten van het schip landden op het eiland en roeiden de inheemse vogels praktisch uit. De dienst houdt het eiland nog twee jaar in de gaten om er zeker van te zijn dat er echt geen ratten meer zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.