Home

Achtergrond

Rabobank-topman: krimp is gezond

De economische krimp is gezond. Dat zei Rabobank-topman Bert Heemskerk donderdag in het televisieprogramma Knevel & Van den Brink.

"We waren op weg naar een explosiesituatie'', aldus Heemskerk, die eind deze maand afscheid neemt als topman van Rabobank. Zo stond de olieprijs vorig jaar rond de 150 dollar, waardoor financieringen van bijvoorbeeld olietankers bijna niet meer te doen waren. "Dat is niet vol te houden, voor niemand.'' De olieprijs is sindsdien teruggevallen tot 50 dollar per vat. Op dit moment betalen handelaren ongeveer 70 dollar voor een vat olie.

Daarom is het volgens hem goed dat de prijzen weer naar een normaal niveau komen. "Dan zijn er weer betaalbare prijzen, betaalbare huizen en betaalbare aandelen'', aldus de topman. Bankiers hebben de explosieve stijgingen natuurlijk wel zelf mogelijk gemaakt, weet ook Heemskerk. Hij rekent zichzelf ook niet schoon. "Iedereen die veertig jaar in het vak zit, heeft natuurlijk vuile handen gekregen.'' Publieke excuses vindt hij echter te ver gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.