Home

Achtergrond

Rabobank krijgt complimentje van Máxima

Prinses Máxima heeft Rabobank donderdag in de Utrechtse Jaarbeurs tijdens de algemene vergadering van de coöperatieve bank een complimentje gegeven.

"Ik wil Rabobank complimenteren en aanmoedigen met de rol die de bank speelt in Azië, Afrika en Zuid-Amerika'', aldus de prinses. "U maakt het mogelijk voor mensen ervaringen met duurzaamheid te delen. Dat schept naast economische groei ook verbodendheid tussen mensen.''

Máxima zet zich al jarenlang namens de Verenigde Naties in voor microfinanciering in ontwikkelingslanden. Zij sprak in die rol op de vergadering van Rabobank, die zich wereldwijd inzet voor de agrarische sector. "Vrijwel in alle landen ter wereld is een gezonde economische ontwikkeling voorafgegaan door groei in de rurale sector'', aldus Máxima. "Financiële producten spelen daarbij een essentiële rol.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.