Home

Achtergrond 198 x bekeken

Ra, ra, waar ben ik?

Deze rare hagedis heeft voeten als wanten, een tong die even lang is als zijn lichaam, en ogen die op en neerdraaien. Maar het meest opvallend is de manier waarop de kameleon van kleur kan veranderen. Vroeger dachten mensen dat hij dat doet om niet op te vallen, een schutkleur. Dat klopt wel, maar alleen als de kameleon slaapt is dat waar. Als hij actief is zijn de kleuren de gezichtsuitdrukking van de kameleon.

Camouflage
De natuur in Nederland is bijna overal groen en bruin. Daarom is de legerkleur groen en bruin. Soldaten, maar ook de legerauto's, de tanks en de tenten van de soldaten hebben die kleuren. Zelfs het wc-papier is groen. Allemaal camouflage.
Buiten Nederland is dit anders. Soldaten die in een woestijn vechten, hebben kleding in de kleuren van het zand.
De kleur van de zee is meestal grijs. Daarom hebben oorlogsschepen ook die kleur. Zo vallen ze niet op. Oorlogsvliegtuigen zijn van onderen wit. Dan steken ze niet af tegen de witte lucht. Allemaal camouflage.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.