Home

Achtergrond

RIVM: vijf nieuwe 'Nederlandse' besmettingen

In totaal zijn 83 Nederlanders besmet met het Mexicaanse-griepvirus.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dat vandaag bekendgemaakt. Sinds dinsdag zijn er vijf nieuwe gevallen bijgekomen. Vier van deze besmettingen zijn in Amsterdam vastgesteld, zo liet de lokale GGD weten.

Het gaat in alle vijf gevallen om mensen die in Nederland besmet zijn geraakt. De patiënt die wegens besmetting met Mexicaanse griep sinds vrijdag op de intensive care van een ziekenhuis ligt, verblijft daar nog steeds, aldus een woordvoerster. De Mexicaanse griep wordt sinds kort officieel Nieuwe Influenza A (H1N1) genoemd.

In de Europese Unie is het aantal besmettingen inmiddels gestegen tot 2603 gevallen. Dat is ruim het dubbele van een week geleden. De meeste besmettingen doen zich voor in Engeland, Spanje en Duitsland.

Van de besmettingen in de EU hebben 692 mensen het virus opgelopen van andere patiënten in Europa zelf, aldus het EU-agentschap voor ziektebestrijding ECDC in Stockholm.

Wereldwijd zijn volgens de wereldgezondheidsdienst WHO circa 36.000 mensen besmet. Een week geleden waren dat er nog 25.000. Het aantal doden is opgelopen tot 163, van wie een persoon in Europa (Schotland).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.