Home

Achtergrond 252 x bekeken

Productschap: populariteit zachtfruit toegenomen

Ten opzichte van 3 jaar geleden geven consumenten een kwart meer uit aan zachtfruit.

Dat meldt het Productschap Tuinbouw op grond van onderzoek. De aarbei blijft met een omzet van 70 miljoen euro favoriet. Bejaarden kopen het meest zachtfruit.

Aardbeien zijn goed voor 80 procent van de totale zachtfruitomzet. Blauwe bessen, bramen en frambozen zagen in 2008 hun verkoop flink toenemen, met respectievelijk 45, 37 en 21 procent. Mensen kopen vooral om te genieten en de vermeende gezondheidseffecten.

Van de Nederlandse huishoudens koopt tweederde wel eens aardbeien. Voor aankopen van andere zachtfruitsoorten lag dit aantal veel lager. Gepensioneerden nemen 40 procent van de totale aankopen voor hun rekening. Albert Heijn is veruit marktleider voor de verkoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.