Home

Achtergrond 227 x bekeken 4 reacties

Prijzen in Groningen en Goes fors omhoog

De graanprijzen zijn vandaag opnieuw fors gestegen op de graanbeurzen in Groningen en Goes.

De notering voor tarwe stijgt in Groningen met 4 euro naar € 142,50 en de voergerstprijs gaat met € 2,50 omhoog naar € 122,50 per ton. Zo hoog was de tarweprijs niet meer sinds eind september 2008 (144 euro). De Groninger commissie meldt dat er goede belangstelling bestaat voor de graanvoorraden.

De tarweprijs in Goes stijgt met 5 euro. Maaltarwe noteert nu 136 euro per ton. Voertarwe doet 131 euro. De beurscommissie Rotterdam verhoogt de EU-notering voor tarwe naar € 156,33. Dat is € 5,83 meer dan vorige week.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  groot

  Inderdaad diep triest zulke prijzen , moet minimaal 0,25 /kg zijn

 • no-profile-image

  Kleine boer

  Je hebt helemaal gelijk INA. Maar ik hoor grondprijzen daar uit Uithuizermeeden van € 67000,- ;wie betaald dat dan ook. Dan ben je je hele carriere gefrustreerd als je het van tarwe moet hebben.

 • no-profile-image

  Ina

  Graanprijzen fors gestegen!???! Wat is fors? Krijg je 10.000kg tarwe van 1 ha. dan is dat een mooi resultaat.
  Maar dan de prijs? € 0,14 per kg. Ik kan niet anders berekenen, dat je dan maar € 1.400,- per ha. in je portemonnee krijgt. Iedereen kan uitrekenen dat je daar per ha de rente, aflossing (of huur), zaaizaad, het ploegen, zaaien, brandstof, kunstmest, bespuitingen, afschrijving mechanisatie, enz. niet van kunt betalen...

 • no-profile-image

  boer mieras

  de meeste boeren kunnen waarschijnlijk niet rekenen anders waren de meeste al gestopt met hun bedrijf, maar ieder jaar wordt elk stukje land weer volgezet met product EN MAAR LOPEN TE KLAGEN TEGEN ELKAAR EN KANKEREN OP DE OVERHEID DAT DE SUBSIDIES NIET HOOG GENOEG ZIJN EN DAT DE MERCEDES PAS OVER 20WEKEN WORDT GELEVERD

Of registreer je om te kunnen reageren.