Home

Achtergrond 221 x bekeken

President Medvedev praat met Balkenende

De Russische president Dmitri Medvedev praat zaterdag met premier Jan Peter Balkenende. Hij kwam vrijdag met een zware delegatie in Nederland aan. Hij opende samen met koningin Beatrix de Amsterdamse dependance van het vermaarde Hermitage-museum.

Zaterdag maakt de president eerst een rondvaart door de Amsterdamse grachten waar hij op de Herengracht een bezoek brengt aan de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. In het statige grachtenpand ontmoet hij premier Balkenende. Daarna zet Medvedev koers richting hotel Okura.


Onder meer de Russische vicepremier Viktor Zoebkov en enkele andere ministers zijn met de president meegereisd naar Nederland. Zoebkov praat met minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en een aantal topbestuurders van Nederlandse bedrijven over de duurzame ontwikkeling van het Yamal-gebied, een Siberisch schiereiland. Bedrijven als Shell zijn erg geïnteresseerd in het winnen van gas in dat gebied.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.