Home

Achtergrond

Plastic aanbrengen op de graskuil

Welmoed Sterkenburgh uit het Friese Ferwoude trekt het plastic aan op de kuilbult.

De Sterkenburghs kuilden vandaag 25 hectare gras in. Prima kwaliteit van de tweede snee, zegt melkveehouder Sjoerd Sterkenburgh, broer van Welmoed. Het gras kwam op een bult waar al 50 hectare was ingekuild. "Deze kuil is nu klaar, maar er moet nog een tweede komen om voldoende voorraad te hebben", zegt Sterkenburgh. De Friezen hebben een melkveebedrijf met 100 melkkoeien op 65 hectare grond. Foto Niels de Vries

Rookwolken in Brussel tijdens de acties van melkveehouders. Foto Jan Bouwman

Medewerker Hylke de Jong van Jansen & Heuning geeft uitleg aan akkerbouwers hoe ze graan kunnen opslaan. Het bedrijf produceert opslagsystemen voor graan. Jansen & Heuning heeft een stand op de relatiedagen die coöperatie Agrifirm vandaag en morgen houdt op het PPO-proefbedrijf in het Drentse Valthermond. Agrifirm en Jansen & Heuning hebben uitgerekend dat een akkerbouwer ongeveer 15 euro per ton kan besparen door het graan bij de oogst tijdelijk zelf op te slaan. Foto Harry Tielman

Een koe staat bijna klaar voor een fotosessie tijdens de Duitse Holsteinshow in Oldenburg in de Duitse deelstaat Nedersaksen. De deelnemers aan de tentoonstelling hebben voor dit doel een professionele fotograaf ingehuurd. Aan het tweejaarlijkse evenement doen 250 koeien mee uit Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg. De Duitse Holstein-fokkerij heeft in Münster een landelijk stamboek opgericht onder de naam Herbuch Deutschland AG. De aangekondigde fusie van de regionale fokkerijorganisaties is daarmee officieel een feit geworden. Met de oprichting kunnen aan de melkveehouders in de hele Bondsrepubliek producten worden aangeboden die tot dusver vaak alleen op regionaal niveau beschikbaar waren. Hier hoort ook onafhankelijk veeverbeteringsadvies bij. De bestaande regionale stamboekorganisaties mochten niet regiogrensoverschrijdend werken. Tot de aandeelhouders van Herdbuch Deutschland behoort ondermeer Alta Deutschland. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.