Home

Achtergrond 322 x bekeken 22 reacties

Petitie om nertsenhouderij en vossenhouderij te redden

De European Fur Breeders Association (EFBA) verzamelt handtekeningen tegen voorstellen voor een totaalverbod op de nertsenhouderij in Nederland en de vossenhouderij in Denemarken.

Volgens de AFBA hebben wetenschappelijke en veterinaire studies aangetoond dat de circa 6000 Europese pelsdierfokkers verantwoordelijk om gaan met dieren, en voldoen aan Europese wetgeving.

De organisatie stelt dat 120.000 banen verdwijnen bij een verbod. Banen die vaak in gebieden worden vervuld waar verder weinig arbeid voor handen is.

"Onze boeren hebben hard gewerkt om te voldoen aan de hoge standaarden die de EU van ons verlangt op het gebied van dierenwelzijn", zo luidt de petitie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  centje

  Nou armen dieren kom maar op met dat sociale plan van jou om de gehele landbouwsector weer aan een andere baan te helpen. Ook graag even financieel onderbouwen. Hou wel rekening mee dat er steeds meer werkloosheid is, de enorme financiele toevoeging van de landbouw aan het nationale product, vergoeding aan de sector vanwege kapitaalvernietining enz enz. Geen van jullie linkse rakker houdt blijkbaar rekening mee dat er steeds kleinere groep mensen alle geld moeten verdienen in NL. Nou arm die, joost en herman ga die uitdaging aan !! Maar dat lukt jullie toch niet omdat de kennis ontbreekt. Geeft maar weer eens aan dat de Nederlandse landbouw nog steeds op de goede weg zit !!!!!

 • no-profile-image

  democratie begint met

  de kristal nacht voor de totale vernietiging van de veehouderij is een fijt net als in de jaren 30 van de vorig eeuw kwam door populistiese politiekus in een demoncratie westers land Duitsland een door naief denken de mensen een demoncraties gekozen dictatuur aan de macht respectloozen mensen gingen van minder heden bezittingen vernietigen met goed keuring van de overheid ze dachten dat deze daat hen weldaat en macht zouw geven maar 10 jaar later kwamen dezelfde mensen tot de conclustie hoe hadden wij zo naief kunnen zijn dat we die mensen zelf hadden gesteunt met het geloof op betertijden respectloozen mensen beloven veel maar brengen uiteindelijk voor ieder een grote teleurstelling wie deze nagatieve ontwikkeling steunt is verandwoordeijk voor een eingenondergang want voor je het weet ben je zelf een minderheid

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Ik heb wel getekend,want dieren hebben er niets aan als het zich verplaatst naar landen waar ze het helemaal niet nauw nemen met dierenwelzijn.
  De konijnen die als huisdier worden gehouden in een hok zijn vele malen slechter af want die moeten veel langer blijven leven. En waarvoor?!

 • no-profile-image

  boer'ndorp

  @ Herman
  Ik geloof best dat er een tijd komt dat geen vlees gegeten meer wordt.
  Alleen zal daar nog wel een half millenium overheengaan

 • no-profile-image

  centje

  Stom gelul natuurlijk weer van die twee dombos hieronder. Altijd maar schreeuwn en schelden, maar nooit eens iets concreets vertellen. Ik steun de EFBA en het is zeker geen kansloze missie. Zo langzamerhand komen de bobos erachter dat de dieren nergens ter wereld zo goed verzorgt worden als in NL. De christenunie komt ook alweer iets terug van hun standpunt en de eerste kamer is tegen, laat staan dat de europese rechters het goed zouden keuren. In 1998 dacht de Nederlandse overheid ook even om de varkensstapel met 25 % ter verminderen zonder compensatie voor de dierrechten : kwamen zij even van een koude kermis terug.......... Diverse rechters hebben al vermeld dat het afpakken van rechten mag, maar wel met een fikse vergoeding. Dus als die zogenaamde plubliek opinie geen boeren meer wil hebben moeten ze gewoon veel betalen en dan maar hopen dat er nog voedsel geimporteerd kan worden.

 • no-profile-image

  eet meer

  Hey herman, ik las ergens dat je al 60 was en nu besloten hebt om te stoppen met het vlees eten. 60 jaar vlees eten en je bent nog niet dood ?? Hoe kan dat ?? Ik denk dat je zeer binnenkort darmkanker krijgt, mensen die geen vlees meer eten hebben maar liefst 40% meer kans op darmkanker tenopzichte van vlees eters. Je bent gewaarschuwd, maar beter is EET MEER VLEES !!

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  Mag ik alsjeblieft zelf uitmaken hoeveel vlees ik eet en of ik melk wil gebruiken of niet? Nog even en we leven in een dictatuur vol met regels die de dierenrechtenactivisten/sympathisanten ons op zouden willen leggen.
  En als ik het zou kunnen betalen,dan had ik wel een lekkere bontjas gehad,hoor.
  Bont is namelijk zeer duurzaam,warm,mooi en milieuvriendelijk omdat het biologisch afbreekbaar is. Dat heb ik dus liever dan een synthetische jas!
  Als we de aarde willen behouden,dan zullen we veel meer gebruik moeten maken van natuurlijke producten.
  Neemt niet weg dat ik dierenWELZIJN wel heel belangrijk vind,maar de keuze om dieren te gebruiken moet ten alle tijden blijven.

 • no-profile-image

  joost

  Centje, is dat een ander woord voor repeat of herhaling of heb je nog een echte bandrecorder.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Ik kan de EFBA nu wel vertellen dat ze met een kansloze missie bezig zijn. De publieke opinie zal zich alleen maar meer en heftiger gaan verzetten tegen deze gewetenloze uitbuiting van onschuldige dieren.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Dierenliefhebber, ik ben het zeker met je eens als je zegt sterk maken voor welzijn en de mensen die hun brood verdienen met dieren. Echter dieren stellen zich dienstbaar op en moeten daarom niet uitgebuit worden.
  Persoonlijk vind ik de vlees sector een machtssector is dat zijn positie uitbuit en volledig misbruikt. De vlees sector zorgt dat er een afzetmarkt is ipv kijken wat er noodzakelijk is. Vlees eten is prima, maar zoveel vlees eten is ook weer niet nodig. Daar moet de voorlichting op gericht zijn. Dus de sector moet zich dienstbaar opstellen aan de mens, en de afzet aanpassen aan de noodzaak van de mens. De noodzaak of inzicht kan veranderen. Zo ook met de melksector, melk is echt niet zo gezond als men zegt en denkt en het wordt maar voorgelicht dat dat wel zo is. De vreemste bewerkingen in de fabrieken naar alle mogelijke producten heeft het gevolg dat er niets over is van de rauwe melk en eventueel van de claim dat mineralen en enzymen er nog inzitten. Dat is gewoon niet waar. Plus dat Europa alles volgemelkt heeft, plus opslag van overgeproduceerd melk, ze kunnen het echt niet kwijt. En hup maar dumpen in de 3e wereld, wat echt niet kan.
  Mijn punt is dat de markt en de hele sector iets anders is als een dagelijkse boer die zijn koeien melkt. Tuurlijk wil die een goede prijs en waardering. Maar de afzet van een product moet in samenwerking van producent naar consument, en dat flexible. Nu is de producent geisoleerd, en een schijnbare afzet markt (was) altijd gegarandeerd.
  Die richting is pijnvol voor de individu, maar ook niet houdbaar voor een maatschappij of wereld of elke vorm van markt. Zo blijven dingen iets flexibeler en makkelijker te veranderen, ook voor het individu, omdat dan pas de sector steun zal verlenen aan het individu als boer. De LTO en polietieke leiders zitten zo vast in hun denken terwijl zij vinden dat ze het beste voor hebben met de boer als individu. Dit terwijl ze door het niet handelen en veranderen van inzichten zelf de sector om zeep helpen, en zeker de familie bedrijven. Dat laaste is een bewuste keuze geweest door de CDA, wat nog steeds staat en keihard uitgevoerd zal worden. Atsma zij dat op 3 Juni in een late vergadering in de 2e kamer. Verwacht geen enkel steun van die mensen, alleen mooie woorden en napraten is wat ze doen. Maar hun plan achter de schermen is iets anders. Pluche houders in alle lagen willen zitten blijven waar ze ziten.
  Ik sta aan de zijlijn, maar zie het wel op deze manier.
  Ook vind ik dat nertsen niet gehouden moeten worden voor hun pels. Ik vind dat echt pijnvol. Tuurlijk weet ik dat mensen/families hier hun geld mee verdienen. Maar blijf het wreed vinden. Ik kan het niet gaan omdraaien omdat iets dan nooit veranderd of stopt.
  In andere mate gelkd dat ook voor de melksector, je kunt moeilijk tegen mensen zeggen, ga 2 liter melk drinken omdat wij de afzet niet halen anders. Natuurlijk is de reclame dat melk de witte motor is, maar het is een ramp voor het immuum systeem. Of we gaan zeggen in de winter gaan we BBQ omdat dat zo gezellig is. Die kiloknallers klaagt de sector wel over voor de schone schijn. Maar het is puur beleid vanuit de slachterijen omdat ze het vlees niet kwijt kunnen, verwachten anderen, ik ook, ik zie niemand in de vlees sector die iets onderneemd tegen een kiloknaller, alleen de bekende mooie woorden op zijn tijd.
  De verhoudingen zijn enorm verkeerd gegroeid en de gewone boer en burger is daar de dupe van geworden.
  Als het aan mij ligt moet Verburg weg, het liefst naar het uitsterste eenzame plekje op de planeet, rustig overnadenkend hoe ze door opzichtig gentech vrij te geven, toekomstige generaties op het spel gezet heeft. En daarom moet alles eens flink doorgelicht worden en een beetje anders opgebouwd worden, en ja dat veranderd veel en ook geen nertsen houden in Nederland. Er is zoveel winst te halen als de mens echt centraal gesteld wordt en gewoon minder vlees gaat eten en produceren, en geen nerts gebruikt wordt puur alleen voor de pels.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Dierenliefhebber: Natuurlijk mag u (nog steeds) uitmaken of en hoe veel vlees u eet. Maar ik voorspel u dat er een tijd zal komen dat vlees eten net zo asociaal zal zijn als roken nu al is. Een bontjas is een luxe - dus overbodig - product dat alleen geproduceerd kan worden op basis van een respectloze en wrede uitbuiting van dieren. Natuurlijk leven we in een dictatuur. Namelijk de dictatuur van overeengekomen regels. Dat we rechts rijden is in feite ook een dictatoriale aangelegenheid want misschien rijdt u veel liever links. Ooit zal er een afspraak gelden dat we geen bio-industrievlees meer produceren en eten. En ooit zullen we afspreken geen onschuldige dieren meer te laten lijden voor de zucht naar luxe. U gaat barre tijden tegemoet, dierenliefhebber!

 • no-profile-image

  Patrick

  Die pels dieren sector moet gewoon gestopt worden. Natuurlijk zijn er mensen en families met die sector bezig.
  Maar 10 jaar is voldoende, zelfs een Vion of Unilever kan binnen 5 jaar volkomen failiët zijn. De sector moet niet in een slachtoffer rol vallen. Ze willen zelf niet etiketteren, en de laatse jaren zijn ze misschien wel verdubbeld. Als er geen regels waren zouden ze met 2 vingers in de neus naar 8 miljoen gaan en dan naar 20 miljoen en nog steeds in de slachtoffer rol zitten. Het houden van deze dieren is ultiem wreed, en dat is het punt. Niet verkappen die argumenten achter verplaatsen etc. Puur wrede bussiness en enorm pijnlijk voor deze dierensoort, en een puur niet noodzakelijk product. Je moet duidelijk verschil maken in een sector en mensen als individu die gezamelijk de sector vormen. Een sector kan enorm domme beslissingen maken waar de individu de dupe van is.
  Kijk naar varkens en melksector. LTO doet echt niets, ja een keer hard roepen, maar richting bepalen kunnen ze niet als slaven van LNV. Kijk naar CDA, die hebben de laatste 40 jaar de hele sector naar de kloten geholpen plus de familie bedrijven, en dat doen ze bewust. Landbouw subsidie in de EU, zie Duitsland, hup weerderom te veel geld naar de multinationals. Allemaal met medeweten van die personen daar en pluche houders VVD en CDA. Kijk nu met die gentech die doorgepushed wordt. Een individule houder of boer heeft daar niet veel invloed op. De voederbedrijven wel, Vion ook, LTO en hypocriete CDA ook, en gevoelloze ministers als Verburg ook.
  Wat is het resultaat straks, een doodlopende weg. En hoe gaan we dat oplossen? Zeg het maar. Ik heb al eerder gezegd als je gentech doorvoerd in mais en soja teelt, en in voer voor de vlees industrie hoop ik dat jullie hele sector zich zelf-vernietigd, totaal naar de kloten gaat. Daarna kan er pas weer zinnig gebouwd worden. Opgebouwd worden zonder criminele organisaties als BASF en Monsanto. Natuurlijk zijn daar dan ook weer alle boeren de dupe van. Maar dat is niet omdat ik dat graag wil zien, maar dat omdat die sector totaal ziek is, en vrekeerde keuzes steeds maakt. En dat is nu al zo. Ik eet geen vlees, ben tegen megastallen, maar zou iedereen adviseren om zo snel mogelijk weg te gaan bij LTO. Ga maar naar NVV en NMV en ga bouwen aan een gentech vrije keten.
  Erg goed stukje staat op Elsevier, *Duitse rel om Europese landbouwsubsidies* http://www.elsevier.nl/web/10239133/Sturm-und-Drang/Duitse-rel-om-Europese-landbouwsubsidies.htm
  De conclusie over de CDA in dat stuk deel ik ook, zij die een planeet vernietigen zijn hypocriete nep-christenen.

 • no-profile-image

  Een dierenliefhebber

  En jij bent zeker heilig,Patrick?
  Ach,laat me niet lachen!
  Dat je zelf geen vlees eet vind ik prima,maar leg een ander dat niet op alsjeblieft. Ik vind de zgn vleesvervangers niet te vreten.
  Laten we ons sterk maken voor het welzijn van dieren èn de mensen die hun brood verdienen met dieren.
  Hoe zou jij het vinden als mensen jouw broodwinning zouden willen verbieden?
  Ook een leerzame website; http://www.brok.be/
  Je moet nog veel leren,Patrick!

 • no-profile-image

  VOOR totaal verbod van

  IK HOOP DAT NIEMAND DIE PETITIE TEKENT!!!!!!!!!! ZULKE HOUDERIJ'S MOETEN GESLOTEN WORDEN!!!!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Arme dieren, dus door te melden dat je veganist bent en gezond en nog baan, geef je dus het gemiddelde niveau aan van een dierenterrorist.
  Vegataries/veganist, ongezond en zonder baan leven van de overheid,wat ze dat ook weer kwalijke nemen van de agrarische sector.

 • no-profile-image

  bestijdings team

  herman als je een echte held was en geen media teroris dan kwam je op voor die miljarden mensen die dagelijks geen eten en werk hebben makkelijk lullen in een land waar je een dikke uitkering krijg ook al zoek je de hele dag niets te werken dus lekker parasieteren van die samenleving die veel te goed is voor dat soort mensen als jij je ben een assosiale teroris een bank overvallen en de helf naar afrika brengen voor het goede doel en de rest in eigenzak steken dat is waar jij mee bezig bent het schein voor het goede doel

 • no-profile-image

  pluimveehouder

  @ herman, Ik heb nog steeds geen reactie van u gehad (bericht van 11 JUNI). Betekent dit, dat u toch inziet dat u op de verkeede weg zit???

 • no-profile-image

  arme dieren

  wat een onzin weer zeg... misschien gaan ze er ''verantwoordelijk'' mee om op hun manier, maar de dieren lijden nog steeds.. wat vreemd dat mensen nog steeds niet inzien dat dieren niet in zulke kleine kooien (en ja ik ben veganist en ja ik ben gezond en ja ik heb een baan en doe een opleiding) thuishoren...

  stop bont!
  stop de bont industrie!
  voor alternatieve banen en industrieën!

 • no-profile-image

  okidoki

  Als je graag willt dat we stoppen met bont produceren dan koop je toch gewoon geen bont.
  Zolang er vraag is wordt het gemaakt, is het niet hier dan op plaatsen waar ze minder welzijnsregels hebben.
  Ik hou niet van bont, maar als iemand graag bont draagt moet hij dat zelf weten, diegene moet zelf realiseren wat hij koopt.Ik denk dat hij dan beter nederlands bont uit de landbouw kan kopen dan een velletje uit rusland e.d. want die hebben nog nooit van dierenwelzijn en natuur gehoord.
  Geen bont PRIMA, maar val de mensen die dat wel willen niet lastig. Ik bepaal ook niet wat jij wel en niet moet eten/dragen.

 • no-profile-image

  centje

  Typische reactie van iemand die totaal geen verstand heeft van zaken en geen enkel argument meer heeft : aanvallen op spelfouten. Kom nou eens met goede onderbouwde ideeen herman. Maar dat kun je blijkbaar niet omdat we op de goede weg zitten met onze landbouw.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Team: Het zou de leesbaarheid van uw schrijfsel zeer ten goede komen als u zich wat meer bekommerde om zoiets als interpunctie, d.i. het plaatsen van leestekens! Aan dit geleuter is zo geen touw vast te knopen!

 • no-profile-image

  centje

  Dat betekend inderdaad dat ie op de verkeerde weg zit, Pluimveehouder. Ik heb nog geen enkele argument van hem gehoort. Dat is opzich ook niet zo gek, want zonder kennis van zaken komt hij niet veel verder dan wat leugens en gedram. Hij kan er gewoon niet tegen dat wij op de goede weg zitten en hij heeft geen enkel argument op dat te ontkrachtigen.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.