Home

Achtergrond 160 x bekeken

Peru schort omstreden regenwoud-wetten op

Het parlement van Peru heeft gisteren twee omstreden regenwoud-wetten opgeschort die de afgelopen week tot hevige rellen hadden geleid.

Bij de ongeregeldheden tussen Amazone-indianen en de politie kwamen zeker 35 mensen om het leven.
De wetten maakten exploitatie van grote delen van het Peruaanse regenwoud door buitenlandse concerns mogelijk. Die willen daar onder meer olie en mineralen winnen. De Amazone is het oorspronkelijk leefgebied van de indianen. Het uitstel geldt voor negentig dagen. In die periode moet het parlement met een oplossing komen.
Sinds april voerden indianen vreedzaam protest tegen de plannen van de centrumrechtse Peruaanse president Alan García. Afgelopen week sloeg de vlam in de pan toen zwaarbewapende politie-eenheden in actie kwamen tegen de indianen die autowegen en vliegvelden blokkeerden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.