Home

Achtergrond 176 x bekeken

Perenoogst in ieder geval 30 procent hoger

Perentelers zien in hun percelen veel vruchten van de boom vallen. De forse rui zorgt voor een goed herstel op de bijzonder zware vruchtzetting.

Volgens Johan van Haarlem, voorzitter van de Nederlandse Fruittelersorganisatie zaten de bomen 'nokvol', en zorgt de rui ervoor dat telers zelf minder hoeven te dunnen. Telers zijn overwegend blij met de forse rui. "Hier en daar is er misschien een peer te veel afgevallen, maar we koersen zo af op een normale oogst." Vooral jongere percelen hebben moeite de peren vast te houden.

De rui zal een positieve invloed hebben op de vruchtgrootte, denkt hij. Het is nog te vroeg om te stellen dat de perenoogst kleiner wordt. "De oogst is zowieze 30 procent groter, maar de vraag is of het 35 procent wordt of 40."

Of registreer je om te kunnen reageren.