Home

Achtergrond 170 x bekeken 4 reacties

Patiënt met Mexicaanse griep in Gronings ziekenhuis

De patiënt die na besmetting met de Mexicaanse griep op de intensive care van een ziekenhuis werd opgenomen, blijkt in het Universitair Medisch Centrum in Groningen te liggen.

Dat bevestigde een woordvoerster van het ziekenhuis donderdag. De man is er slecht aan toe, maar zijn situatie is stabiel. De patiënt werd 5 juni in het UMCG opgenomen voor klachten die niet leken op die van de Mexicaanse griep. Pas afgelopen vrijdag kwam aan het licht dat hij besmet was met het H1N1-virus.

Gedurende zijn verblijf heeft de man op verschillende afdelingen in het ziekenhuis gelegen. Welke dat zijn, wil de woordvoerster niet kwijt. Volgens haar zijn alle patiënten en medewerkers die in die periode met de man in aanraking zijn geweest, onderzocht op besmetting met de Mexicaanse griep. Uit die onderzoeken bleek dat geen van hen besmet is, zo meldde de zegsvrouw. Wel zijn zij nog voordat de uitslagen van de onderzoeken bekend waren, preventief behandeld met Tamiflu. Het gaat om vijftig medewerkers en acht patiënten.

Sinds bekend is dat de man geveld is door het griepvirus ligt hij op een speciale quarantainekamer. Artsen en verplegend personeel mogen die kamer alleen in als ze zijn voorzien van een mondkapje, schort en handschoenen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin

  De vliegende mens is het probleem ; het is heel laf om de dieren de schuld te geven . De mens is de verspreider van vele ziekten.

 • no-profile-image

  joost

  Waarom krijgen de mexicanen de schuld, terwijl we allemaal wel weten dat de bio-industrie hier achter zit.
  Varkens en kippen, maar de machtige vleeslobby heeft het weer voorelkaar dat het geen varkensgriep mag heten.
  En dit is nog maar het begin van alle ellende.
  Alvast bedankt voor de ziekte.

 • no-profile-image

  centje

  Er is totaal geen verband tussen varkens en de mexicaanse griep. Alle specialisten in de wereld hebben deze conclusie allang getrokken. joost is gewoon een vuile leugenaar, geeft aan hoe dom hij is. Graag discussie op basis van argumenten ipv van leugens, misschien bereik je dan ook eens iets in je leven. En als je dat niet kunt ga dan gewoon weg van deze site, zulke "personen" hebben we hier niet nodig.

 • no-profile-image

  joost

  Nee, niet de vliegende mens, maar de mens die dieren als producten opstapeld in de bio-industrie en daar ziektes kweekt.
  De vliegende mens zorgt voor de rest.

Of registreer je om te kunnen reageren.