Home

Achtergrond 1 reactie

'Panther levert hoge opbrengst en kwaliteit'

De winterzaaiui Panther heeft met 50 tot 60 ton per hectare een goede opbrengst geleverd volgens teeltspecialist André Boot van zaadleverancier Nickerson-Zwaan.

"Dit is zeer naar tevredenheid", oordeelt hij. "De kwaliteit lijkt heel erg goed. Verwerkers zijn zo enthousiast dat ze alweer orders hebben geplaatst voor het volgende seizoen."

Winterzaaiuien worden eind september, begin oktober gezaaid. Vorige week zijn de Panthers geoogst. Dit type ui, dat bedoeld is om het gat tussen de oude oogst en de plantuienoogst op te vullen, heeft vanwege de slechte bewaarbaarheid geen goede reputatie bij verwerkers.

"De Panther is anders", zegt Boot. "Als het moet kan hij tot september worden bewaard. Het is een hele verbetering ten opzichte van de bestaande rassen."

Er staat 50 tot 70 hectare winterzaaiuien in Nederland. Boot verwacht dat de vrij nieuwe Panther een groeiend aandeel inneemt.
Sorteerbedrijf de Dreu in Ritthem, heeft de Panther voor het eerst. Martin de Dreu: "Even afwachten, voorlopig zien ze er perfect uit."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Westbrabander

    Help de valse meeldauw de winter door

Of registreer je om te kunnen reageren.