Home

Achtergrond

Ouders moeten naar jongeren luisteren

Ouders en andere opvoeders zouden hun oor wat meer te luisteren kunnen leggen bij jongeren.

Zo kunnen zij hun kinderen helpen om op een goede manier volwassen te worden. Daarom trekt het kabinet jaarlijks 6 miljoen extra uit voor vrijwilligerswerk voor maar ook door jongeren. Dat heeft minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin maandag gezegd bij de presentatie van zijn nota Onze jeugd van tegenwoordig. Professionals die met jongeren bezig zijn en gemeenten kunnen meer profiteren van de vrijwillige inzet van burgers om jongeren en hun opvoeders meer bij elkaar te betrekken.

Een jongere hoeft volgens Rouvoet niet alleen op school te leren wat hij kan doen voor de samenleving. "Door je in te zetten voor de voetbalclub, scouting, carnavalsvereniging, milieuvereniging, kerk of moskee kom je in contact met nieuwe mensen en situaties. Zo leer je hoe de maatschappij werkt, wat je talenten zijn en hoe je die kunt inzetten."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.