Home

Achtergrond 1 reactie

Oud-Gurkha-soldaten bewaken Thanet Earth

De afzetorganisaties achter het Britse kassencomplex Thanet Earth laten het terrein bewaken door Gurkha-beveiligers.

Het zijn oud-soldaten van het Gurkha-regiment van het Britse leger en nu in dienst voor het beveiligingsbedrijf G4S. De soldaten stammen af van een volk in Noord-Nepal. Het regiment staat te boek als bijzonder krijgshaftig.

De producenten Rainbow Growers, Van der Kaaij en A&A Growers hebben ervaring met Gurkha-personeel. Een aantal vrouwen van deze stam is werkzaam in de kassen. De inschakeling van Gurkha-werknemers leidt tot enige onrust in de lokale gemeenschap, meldt het blad Fresh Produce Journal.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Handrie Tuinder

    Beveiliging: telen ze daar wiet?

Of registreer je om te kunnen reageren.