Home

Achtergrond 271 x bekeken

Orchideeteelt slaat handen ineen

Tien potorchideetelers hebben collega's opgeroepen samen te werken om de heersende malaise een halt toe te roepen.

Onder meer promotie en het verzamelen van aanbods- en marktinformatie moeten het 'ontij' keren.

De plannen moeten nog concrete vormen krijgen. Collega's wordt gevraagd een deel van hun omzet af te staan. Het gaat om 0,1 procent van de omzet in 2009 en om 0,2 procent in 2010. Een minimale deelname van 70 procent van de omzet is vereist om de plannen doorgang te laten vinden. De verwachting is dat ook veredelaars een bijdrage zullen leveren.

Promotie en samenwerking met BBH en het verzamelen van aanbod- en marktinformatie zijn belangrijke wapens. Andere speerpunten zijn het opstarten van marktbezoeken en onderzoeken, het nauwkeuriger beschrijven van de kwaliteit en het forceren van acties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.