Home

Achtergrond 169 x bekeken

Opnieuw Airbus in zee gestort

Een Airbus A-310 van de Jemenitische vliegtuigmaatschappij Yemenia met 153 mensen aan boord is vanochtend vroeg in zee gestort bij de eilandengroep Comoren voor de Afrikaanse oostkust.

Dat meldden Comorese autoriteiten. Het is onduidelijk of er overlevenden zijn.

Het ongeval zou vijftien minuten voor de landing op het vliegveld van de luchthaven van de hoofdstad Moroni hebben plaatsgevonden, aldus een woordvoerder van de nationale luchtvaartmaatschappij uit Sanaa in Jemen. Het vliegtuig kwam uit Parijs en vloog via Marseille, Jemen en Djibouti naar Moroni. Aan boord bevonden zich Fransen en veel in Frankrijk wonende Comorezen, aldus de functionaris.

Het vliegtuig met 142 passagiers en elf bemanningsleden probeerde te landen onder slechte weersomstandigheden. De vliegtoren ontving informatie dat het toestel ging landen, maar verloor vervolgens contact.

De exacte locatie van de crash is nog onbekend. Waarschijnlijk is het vliegtuig 5 tot 10 kilometer voor de kust in zee gestort, in de buurt van de plaats Mitsamiouli op het hoofdeiland Grande Comore. Dat meldde vice-president Idi Nadhoim van de Comoren.

Twee Franse militaire vliegtuigen en een Frans schip zijn vanaf de eilanden Mayotte en Réunion onderweg naar het gebied om te zoeken naar overlevenden.

De Comoren liggen ten noordwesten van Madagaskar in de Indische Oceaan. De eilandengroep bestaat uit drie vulkanische eilanden (Grande Comore, Anjouan en Moheli) en een aantal zeer kleine eilanden.

Het is de tweede keer in een maand tijd dat een Airbus in zee stort. Een Airbus A330-200 van vliegtuigmaatschappij Air France stortte op 1 juni in de Atlantische Oceaan met 228 mensen aan boord. Niemand overleefde de crash.

In 1996 stortte een gekaapt vliegtuig van Ethiopian Airlines bij de Comoren in zee. Van de 175 inzittenden kwamen 125 mensen om het leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.