Home

Achtergrond

Oogst wintergerst vroeg begonnen

Een week of twee vroeger dan normaal is de oogst van wintergerst bij de Limburgse akkerbouwer Wil Pennings van start gegaan.

Zijn oogst ziet er volgens bedrijfsadviseur Harrie Penders van coöperatie Agerland behoorlijk uit. "Het gebruikte ras, Kletos, is een vroeg ras en vrij goed bestand tegen droogte." Het voorjaar begon dit jaar vroeg waardoor in het algemeen de oogst minder zal zijn dan de normaal 7 tot 8 ton per hectare. Het grootste deel van de wintergerst zal worden verwerkt tot varkensvoer. Foto Lé Giesen

Tuinders delen vandaag producten uit op Het Plein in Den Haag om aandacht te vragen voor hun problemen. Foto ANP

Bezoekers aan de open dag biologisch onderzoek op Proefboerderij Kollumerwaard krijgen uitleg bij een aardappelrassendemo. Foto Roelof Stroetinga

Kromme komkommers, gebogen wortels of andere misvormde groente en fruit liggen mogelijk vanaf 1 juli weer in de groenteschappen. De Europese Unie hief oude handelsnormen voor 'gekke groente' op omdat ze in tijden van voedselschaarste ongepast zijn. Binnen de AGF-sector wordt met argusogen gevolgd wat het effect van de nieuwe regelgeving is. Supermarkten hebben verklaard niet massaal buitenlandse partijen te kopen. De handel ziet liever uitstel, terwijl de teelt meldt soepel om te willen gaan met de regels. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.