Home

Achtergrond

'Onderzoek naar gat in begroting Spelen 2012'

Londen is een onderzoek begonnen naar een gat in de begroting van de Olympische Spelen van 2012.

De afdeling die verantwoordelijk is voor het onteigenen van bedrijven en personen voor de aanleg van sportcentra, komt tussen de 71 miljoen euro en 118 miljoen euro tekort. Dat meldt de Britse krant The Daily Mail.

Het hoofd van de afdeling is geschorst, net als een hooggeplaatste collega, in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek. Accountantsbureau KPMG bekijkt of de twee wisten van het gat in de begroting en daar bewust niets aan hebben gedaan.

Voor de aanleg van het Olympisch dorp en de sportlocaties moesten ruim 3000 bedrijven en personen worden uitgekocht. Vier jaar nadat daarover afspraken zijn gemaakt, moeten 72 bedrijven nog worden betaald. De pot daarvoor is inmiddels leeg. Londen betaalt grondeigenaren bijna 1,2 miljoen euro per acre (ruim vier vierkante kilometer).

Volgens een woordvoerder van het Londense ontwikkelingsbureau, waar de betrokken afdeling onder valt, heeft het gat in de begroting geen consequenties voor de Spelen. "We hebben manieren gevonden om dit op te lossen zonder de kern van het programma aan te hoeven passen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.