Home

Achtergrond 206 x bekeken

Onderzoek euthanasie dieren in Hengelo

De Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) heeft de dierenambulance Hengelo onlangs gesommeerd om reddeloze dieren niet meer in een ton met ether te stoppen.

De LID vindt deze euthanasiemethode ,,middeleeuws en dieronvriendelijk'', aldus een woordvoerder vrijdag. De dierenambulance Hengelo wil niet reageren op de kwestie. De LID gaat de handelwijze van de lokale dierenambulance onderzoeken. Een woordvoerder kan nog niet zeggen of uit het onderzoek strafrechtelijke stappen voortvloeien.

Volgens de inspectiedienst komt een dergelijke euthanasiemethode voor dieren niet meer voor in Nederland. ,,Deze praktijk is al tien jaar omstreden. Het duurt uren voordat de dieren in de ton met ether overlijden'', aldus het LID. Volgens de woordvoerder paste de dierenambulance Hengelo deze praktijken alleen toe als er geen dierenarts bereikbaar was en het dier daardoor onnodig leed. Volgens de dienst is het normaal dat de dierenarts de dieren laat inslapen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.