Home

Achtergrond

Omzet uitzendbedrijven daalt

Nederlandse uitzendbureaus hebben in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet zien dalen.

Dat was voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2004. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de ontwikkeling van de omzet in de zakelijke dienstverlening.

Uitzendbureaus kampen met de economische teruggang. Hierdoor gaan veel uitzendbanen verloren. Ook de reclamebranche heeft last van de moeilijke economische omstandigheden. De omzet in deze sector daalde met 7 procent. Gemiddeld wisten de zakelijke dienstverleners de omzet in het eerste kwartaal met 2 procent te stuwen, tegen 5 procent groei in het voorgaande kwartaal. Met name bedrijven in keuring en controle deden het goed, evenals ingenieursbureaus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.