Home

Achtergrond

Obama wil nieuw begin met moslimwereld

De Amerikaanse president Barack Obama wil een nieuw begin in de relaties met de moslimwereld.

Er moet een einde komen aan de spiraal van ,,wantrouwen en meningsverschillen'' die ,,gewelddadige extremisten'' hebben veroorzaakt, zei hij tijdens een toespraak in de Universiteit van Cairo. Hij werd onthaald met een staande ovatie van de circa 2.500 aanwezigen.

Volgens Obama moeten de relaties tussen de Verenigde Staten en de circa 1,5 miljard moslims over de wereld gebaseerd zijn op "wederzijdse belangen en wederzijds respect''. Amerika en de islam zijn elk niet exclusief en hoeven niet in strijd met elkaar te zijn, aldus de president. De VS en de moslimwereld "delen gemeenschappelijke principes, principes van rechtvaardigheid en vooruitgang, tolerantie en de waardigheid van de mensen''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.