Home

Achtergrond 172 x bekeken

OM eist tot zes jaar tegen mensensmokkelaars

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Arnhem straffen tot zes jaar cel geëist tegen een bende vermeende mensensmokkelaars.

Het gaat om tien verdachten uit Den Haag, Oss, Oosterhout, Huissen en Minnertsga.

De bende smokkelde volgens de officier van justitie in tien transporten zeker 23 mensen, onder wie ook kinderen, vanuit Irak via Griekenland naar Nederland en Zweden. Dat gebeurde volgens de aanklager van half 2007 tot in het voorjaar van 2008. De reizigers betaalden per persoon 3000 euro en werden soms als vee behandeld. Een persoon zat volgens de officier van justitie bijvoorbeeld in de kofferbak van een auto verstopt, terwijl een andere in de spoiler van een vrachtwagen werd verborgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.