Home

Achtergrond 165 x bekeken

OESO: stimuleer groene biotechnologie

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) roept vandaag landen op om groene biotechnologie te stimuleren.

De denktank van de westerse industrielanden pleit voor het wegnemen van belemmeringen, waaronder regelgeving en maatschappelijke weerstand.

Biotechnologie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en verbetering van het milieu, aldus het OESO-rapport 'The Bioeconomy to 2030'. Rond 2015 zullen alle nieuwe geneesmiddelen en ongeveer de helft van de oogsten in de wereld geproduceerd worden met behulp van biotechnologie. Daarnaast zal volgens het rapport een toenemend aantal dagelijkse producten, van voedingsupplementen en plastics tot reinigingsmiddelen en brandstoffen, met biotechnologie worden geproduceerd.

De OESO wijst er op dat bedrijven die investeren in biotechnologie, dat vooral doen in de gezondheidszorg, Die uitgaven moeten wat de OESO betreft overeind blijven, maar de denktank vindt het ook van belang dat in deze tijden van recessie geïnvesteerd wordt in de groene biotechnologie. De overheden moeten niet alleen zelf geld uittrekken voor onderzoek, maar ook bedrijven aanmoedigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.